divendres, 16 d’octubre del 2009

World Bread Day 2009 - Yes we bake.

Avui és el Dia Internacional del Pa. I aquí estem, fent treballar el forn tot el dia, desde bon matí (a les 6!!!!!) que hem fet una coca l'Íria i jo, fins ara, les 9 del vespre, que tinc el pa al forn, pa blanc, la meitat sense res i la meitat amb farigola. Mmmmm quina oloreta més bona m'arriba des de la cuina!
Amb grumolls, perquè a les 6 del matí... què difícil és fer aquestes coses!
A veure si sopem i el podem tastar. He comprat avui aquest motlle per al pa, només per al pa, i ha quedat preciós!
Recepta del pa blanc:
300 cc d'aigua, 500 g de farina de força, 4 g de sal, 4 g de sucre, un bon raig d'oli d'oliva i (avui) farigola.
En un bol posem l'aigua, la sal, el sucre, l'oli, el llevat i, per últim, la farina. Remenem amb una forquilla fins que estigui tot barrejat i comencem a amassar amb les mans. Enfarinem el marbre de la cuina, posem la massa del pa a sobre i continuem amassant una mica més, en total uns 10 minuts. Fem una bola i la posem en un bol que haurem untat d'oli per que no s'enganxi, i ho tapem amb un drap net. Deixem reposar una horeta, més o menys.
Haurà crescut força. Punxem amb els dits per que es desinfli. Tornem a enfarinar el marbre i tornem a amassar. Avui he fet 2 parts amb la massa, la primera l'he amassat i l'he posada al motlle i a la segona li he posat la farigola abans d'amassar-la i l'he posat també al motlle, al tros que quedava buit. Tornem a deixar créixer una mitja hora i el posem al forn entre 20 minuts i mitja hora, i ja està el pa acabat de fer!!!!
És molt més fàcil amb la panificadora, però com que la tenim espatllada... I, tot s'ha de dir... m'agrada més fer-lo així.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada