diumenge, 26 d’octubre del 2008

Galetes

Avui hem fet galetes. Ha vingut l'Helena i ens ho hem passat molt bé. L'Helena anava menjant-se la massa, li ha agradat molt. Espero que un cop cuites li hagin agradat igual. La veritat és que han quedat boníssimes.
Ja les feia amb la Marta, aquestes galetes, però avui ha anat millor. Amb la Marta, ella començava i jo acabava. Avui, com havien de repartir-se la massa entre les tres no han tingut temps de cansar-se de fer-les.

(Les fotos no són gaire bones, però alguna havia de posar, no?)
I ara... la recepta:
GALETES PER FER AMB NENS
Ingredients:
100 g de mantega a temperatura ambient, tova
50 ml de llet
100 g de sucre
250 g de farina
1 culleradeta de llevat
Preparació: Barrejar tots els ingredients amb les mans. Quan s'hagi fet una massa homogènia, que es pugui fer una bola amb ella, posar una mica de farina a la taula i posar la pasta a sobre. Enfarinar el corró i aplanar la massa (que tingui mig cm, més o menys). Tallar les galetes amb els talladors de pastes (millor que no pas un ganivet si es fan amb nens). Amb la pasta que sobra es torna a començar. I així fins a acabar-la tota. Quan ja en queda molt poqueta nosaltres fem boletes i les xafem amb les mans.
Enfornar-les uns 10-15 minuts a temperatura mitja (com per fer pastissos)
Galletas.
Hoy hemos hecho galletas. Ha venido Helena y nos lo hemos pasado muy bien. Helena iba comiéndose la masa, le ha gustado mucho. Espero que las que se ha llevado ya cocidas le gusten igual. La verdad es que han quedado buenísimas.
Ya las hacía con Marta, estas galletas, pero hoy ha ido mejor. Con Marta, ella empezaba y yo acababa. Hoy, como tenían que repartirse la masa entre las tres, no han tenido tiempo de cansarse de hacerlas.
Y ahora la receta:
GALLETAS PARA HACER CON NIÑOS
Ingredientes:
100 g de mantequilla a temperatura ambiente, blanda
50 ml de leche
100 g de azúcar
250 g de harina
1 cucharadita de levadura
Preparación: Mezclar todos los ingredientes con las manos. Cuando se haya hecho una masa homogénea, que se pueda hacer una bola con ella, poner un poco de harina en la mesa y poner la pasta encima. Enharinar el rodillo y aplanar la masa hasta que tenga 1/2 cm más o menos. Cortar las galletas con los cortapastas (mejor que con un cuchillo si se hacen con niños). Con la pasta que sobre se vuelve a empezar y se hace lo mismo hasta acabar toda la pasta. Cuando ya queda poquita nosotros hacemos bolitas y las chafamos con las manos. Hornearlas unos 10-15 minutos a temperatura media (como para hacer pasteles).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada