dimarts, 31 de maig del 2011

Llonzes amb mongetes.

La Remei m'ha dit que té ganes de fer cuinetes i que ha de començar a buscar receptes un curs de cuina (les receptes que havia de buscar eren del metge!! jajajaja). Aquí li deixo una recepta ben fàcil i que queda sempre molt bé. Sense foto. El dia que ho faci ja us ho ensenyaré, si em donen temps ;)

Ingredients:
4 llonces de porc, 1 gra d'all, 1 fulla de llorer, 1 branqueta de romaní, 60 gr de papada de porc (que deu ser com cansalada, no? jo hi poso bacó quan no me'n descuido), 1 trocet de bitxo (opcional), 1 tassa de brou (o aigua), 300 g de mongetes blanques bullides, 2 cullerades de farina, 1/2 got de vi negre i 4 cullerades d'oli d'oliva.
Preparació:
Pelar i picar ben fi l'all amb el llorer, les fulles de romaní i la papada. Sofregir-ho tot junt en una paella amb l'oli. Afegir al sofregit les llonces, prèviament salades i enfarinades, i daurar-les pels dos costats.
Regar amb el vi i deixar-lo evaporar a foc fort i, si es vol, és el moment de posar-hi el bitxo trossejat.
Quan redueixi el vi i comenci a espessir, afegir les mongetes i el brou i deixar a foc lent durant 10 minuts, remenant de tant en tant.

***
Chuletas con judías.
Mi amiga Remei me ha dicho que tiene ganas de meterse en la cocina y que tiene que empezar a buscar recetas hacer un curso de cocina (las recetas que tenía que buscar eran del médico!! jajajajaja). Aquí le dejo una receta muy fácil de hacer y que siempre queda muy bien. Sin foto. El día que lo haga ya os lo enseñaré si me dan tiempo ;)
Ingredientes:
4 chuletas de cerdo, 1 diente de ajo, 1 hoja de laurel, 1 ramita de romero, 60 g de papada de cerdo (yo pongo bacon), 1 trocito de guindilla (opcional), 1 taza de caldo (o agua), 300 g de judías blancas hervidas, 2 cdas de harina, 1/2 vaso de vino tinto y 4 cdas de aceite de oliva.
Preparación:
Pelar y picar fino el ajo con el laurel, las hojas de romero y la papada. Sofreírlo todo junto en una sartén con el aceite. Incorporar al sofrito las chuletas, previamente sazonadas y enharinadas, y dorarlas por amblos lados.
Regar con el vino, dejarlo evaporar a fuego fuerte y, si se desea, añadir la guindilla troceada.
Cuando el fondo de cocción reduzca y empiece a espesar, incorporar las judías, diluir con el caldo y cocer a fuego lento durante unos 10 minutos, removiendo de vez en cuando la carne.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada