dissabte, 25 de juny del 2011

Coca de sant Joan.

Feia molts anys que no en feia i no recordava que s'havia de pintar amb ou jejeje que l'hauria deixat més lluenta, ni tampoc que es cou molt de pressa. Per a sant Pere quedarà millor ;)
També vaig fer-ne panets que estan al congelador esperant a algun dia per berenar.

Ingredients:
25 g de llevat, 50 g d'aigua i 100 g de farina de força
100 g d'aigua, 50 g de llet, 75 g d'oli, 2 ous, 125 g de sucre i 400 g de farina (jo en vaig necessitar una mica més)
Preparació:
Es fa una bola amb els tres primers ingredients i es deixa créixer el doble del seu volum en un bol. Es van preparant la resta d'ingredients que es van afegint al recipient de cop, només que la farina es va afegint de mica en mica. Amassar fins que es desenganxi del bol. Deixar reposar fins que dobli el seu volum.
Donar-li forma i deixar reposar un altre cop. Pintar amb ou i posar-li la fruita o pinyons o el que més agradi per sobre i coure al forn.
***
Coca de san Juan.
Hacía muchos años que no la hacía y no recordaba algunas cositas, pero para san Pedro quedará mejor. ;)
También hice bollos que están en el congelador esperando a alguna merienda.
Ingredientes:
25 g de levadura, 50 g de agua, 100 g de harina de fuerza
100g de agua, 50f de leche, 75g de aceite, 2 huevos, 125g de azúcar y 400g de harina
Preparación:
Se hace una bola con los tres primeros ingredientes y se deja subir el doble de su volumen en un bol. Se van preparando los demás ingredientes que se van añadiendo al recipiente de golpe, menos la harina que se hecha poco a poco. Amasar hasta que se despegue del bol. Dejar reposar hasta que doble su volumen.
Dar forma y dejar reposar otra vez. Pintar con huevo y ponerles la fruta o piñones o lo que más guste por encima y cocer al horno.

2 comentaris:

  1. Si, brillant hagues quedat una mica mes maca, pero segur que el gust es el mateig, i estic convençuda que es molt bona

    roser

    ResponElimina
  2. Noia quina bona fila!! Jo aquest any volia fer-ne una però se'm va tirar el temps a sobre... la propera vegada a veure si m'animo i segueixo la teva recepta.

    Saluda a l'Anna de part meva també, a veure si algun dia coincidim, que mai ens trobem quan vaig a KCS!

    ResponElimina