divendres, 11 de desembre del 2009

Recordeu el joc dels cordills?

Ja fa una pila de dies que volia postejar això:
 
EL CORDILL O EL BRESSOLET DE LA MARE DE DÉU
Joc sedentari, fet només amb les mans. Originàriament, aquest joc formava part d'una cerimònia antiga per estendre un parany al Sol a la tardor, època del seu descens. Com que es temia que desaparegués, es tractava d'agafar-lo amb una xarxa perquè no fugís i per obligar-lo a sortir cada dia.
Es necessita un cordill o un cordó d'un metre o metre i mig, unit amb un nus pels dos caps. El primer jugador col·loca les mans obertes dins l'anella del cordill i les separa paral·lelament fins que el cordill queda tens. Seguidament una mà passa per sota del cordill de manera que aquest dóna una volta a la mateixa mà. Es fa el mateix amb l'altre mà. Aleshores, el dit del mig de la mà dreta passa per dintre del cordill de la mà esquerra, i el mateix dit de la mà esquerra passa per dins del cordill de la mà dreta, i s'emporten el cordill cap a la seva banda. A aquest primer jugador li ha de quedar el cordill encreuat entre les mans, el qual formarà una figura plana i rectangular amb unes diagonals dobles des del mig dels costats del rectangle fins al darrere del dit del mig de cada mà. L'altre participant ha d'intentar canviar aquesta figura per una altra fent servir els dits per agafar-la de les mans del primer jugador i convertir-la en una altra de diferent. Encara que sigui difícil de descriure el procediment per anar fent les figures, creiem que tothom deu tenir a l'abast una persona amb prou edat per haver-hi jugat i que en recordi el desenvolupament.
Material: un cordill, una cinta, una veta prima o un cordó.
Edat: a partir de 7/8 anys.
Espai exterior o interior.
Nombre de jugadors: 2 com a mínim.
 
Podeu trobar l'explicació de molts més jocs aquí
 
¿Recordais el juego del cordel del que hablé hace unos días?
Ya hace días que quería postear esto:
 
EL CORDEL O LA CUNA DE LA MADRE DE DIOS.
Juego sedentario, hecho sólo con las manos. Origináriamente, este juego formaba parte de una ceremonia antigua para extender una trampa al Sol en otoño, época de su descenso. Como se temía que desapareciera, se trataba de cogerlo con una red para que no huyera y obligarlo a salir cada día.
Se necesita un cordel o cordón de un metro o metro y medio, unido por un nudo en los extremos. El primer jugador coloca las manos abiertas dentro del anillo del cordel y las separa paralelamente hasta que el cordel queda tenso. Después pasa una mano por debajo del cordel de forma que éste da una vuelta a esa mano. Se hace lo mismo con la otra. Entonces, el dedo corazón de la mano derecha se pasa por dentro del cordel de la mano izquierda, y el mismo dedo de la mano izquierda pasa por el cordel de la mano derecha, y se llevan el cordel hacia su lado. A este primer jugador le tiene que quedar el cordel cruzado entre las manos, formando una figura plana y rectangular con unas diagonales dobles desde el medio de los lados del rectángulo hasta detrás del dedo corazón de cada mano. El otro participante tiene que intentar cambiar esta figura por otra usando los dedos para cogerla de las manos del primer jugador y convertirla en otra figura diferente. Aunque sea difícil de describir el procedimiento para ir haciendo las figuras, creemos que todos debéis tener cerca a alguna persona que tenga edad suficiente para haber jugado y que recuerde cómo se hace.
Material: un cordel, una cinta, un cordón o un trozo de lana.
Edad: a partir de 7/8 años.
Espacio exterior o interior.
Número de jugadores: 2 como mínimo.
 
Podéis encontrar más juegos aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada