diumenge, 26 de desembre del 2010

Pastís de poma. Una recepta.

Com que no ens agraden gaire els torrons, he preferit fer un pastís avui que venien tots els avis a dinar a casa. Pastís de poma. Era el primer cop que el feia així i ha quedat tan bo que el tros que quedava se l'han repartit els avis i ha anat la meitat cap a cada casa.
Per si el voleu fer aquí us la copio:

Pastís de poma
Ingredients: 2 o 3 pomes grosses, 200g de farina, 200g de mantega, 140g sucre morè, 3 ous sencers i 1 sobre de llevat.
Preparació: Pelar i tallar les pomes a daus petits. Espolsar-les amb 3 cullerades de sucre y deixar-les així mentre es prepara la resta del pastís.
En un bol batre la resta del sucre amb els ous fins que estiguin escumosos. Afegir-hi la mantega fosa. Barrejar-ho bé. Afegir-hi la farina amb el llevat. Finalment posar-hi les pomes i remenar-ho bé. Posar-ho en un motlle i al forn mitjà uns 40 minuts.

***
Pastel de manzana. Una receta.
Como no nos gustan mucho los turrones, he preferido hacer un pastel hoy que venían todos los abuelos a comer a casa. Pastel de manzana. Es la primera vez que lo hago así y ha quedado tan bueno que el trozo que ha sobrado se lo han repartido los abuelos y se ha ido la mitad a cada casa.
Por si quereis hacerlo os copio aquí la receta:

Pastel de manzana.
Ingredientes: 2 o 3 manzanas grandes, 200 g de harina, 200 g de mantequilla, 140 g de azúcar moreno, 3 huevos enteros y 1 sobre de levadura.
Preparación: Pelar y cortar las manzanas a daditos. Espolvorearlas con 3 cucharadas de azúcar y las dejamos así mientras preparamos lo demás.
En un bol batir el resto del azúcar con los huevos hasta que estén espumosos. Añadir la mantequilla fundida. Añadir después la harina con la levadura. Revolver bien. Incorporar las manzanas y mezclar.
Verter en el molde y hornear a horno medio durante unos 40 minutos.

1 comentari: