dimarts, 1 de febrer del 2011

2 preguntes.

La Marta sap que m'agrada molt jugar amb el llenguatge (anava a escriure 'jugar amb la llengua' però queda moooolt malament jisjisjis). I avui m'ha dit: Saps com es diu chiringuito en català?
I jo no ho sabia. I ha seguit explicant-me què han fet a classe i m'ha dit que chiringuito es diu guingueta. Guingueta! Ho havíeu sentit mai?
I després m'ha preguntat: I saps com es diu flechazo? Una posibilitat és fiblada, però no té exactament el mateix sentit...
I... encara miro d'esbrinar-ho. M'ajudeu?
***
2 preguntas.
Marta sabe que me gusta mucho jugar con el lenguaje (el diccionario es un libro muy consultado en casa). Y hoy me ha dicho: ¿sabes como se dice chiringuito en catalán?
Y yo no lo sabía. Y ha seguido explicándome qué han hecho en clase y me ha dicho que chiringuito se dice guingueta. ¡Guingueta! ¿Lo habíais oído antes?
Y ha seguido preguntándome: ¿Y sabes cómo se dice flechazo? Una bosibilidad es fiblada, pero es ligeramente diferente...
Y aún intento averiguarlo. ¿Me ayudais?

6 comentaris:

  1. joderrrrrrrr,chiringuito es guingueta ??? si home !!!!que, aquest istiu quand estiguem a la platja que tinc de dir , anem a la guingueta ??? fliparan ,hu sento, xiringuito , continuara siguen xiringuito (per mi). I vist aixo flechazo no se com es deu dir amb una sola paraula , pero el traductor de google diu "enamorament sobtat"
    ja em diras dema la paraula correcta

    ResponElimina
    Respostes
    1. El chiringuito de la platja li pots dir baret o barracó... encara que per altres accepcions, chiringuito també es pot dir quiosquet i és clar, guingueta... Mai està de més aprendre'n sinònims.

      Elimina
  2. Podria ser "Amor a Primera Vista"

    ResponElimina
  3. Chiringuito segons el lloc és guingueta, quiosquet o baret, pots triar segons l'accepció.

    ResponElimina