dilluns, 7 de novembre del 2011

Carn amb vinagre.

Ingredients: carn de vedella tallada com per fer fricandó, oli, vinagre, all i julivert trinxat i sal.
Preparació: salar la carn, fregir cada tall una mica de cada costat i anar-la col·locant en una cassola de fang. Un cop acabat això fregir un bon grapat d’all i julivert trinxats en el mateix oli de la carn, deixar-ho una mica, i abans que agafi color posar-hi ½ litre de vinagre o la quantitat necessària per cobrir la carn, quan comenci a bullir s’avoca sobre la carn que posarem al foc un altre cop i deixarem que torni a agafar el bull. Apaguem el foc i ja està.
És més bo si es prepara el dia abans.

Aquest plat el preparava sempre quan fèiem raclette, com a alternativa per als qui no agradava el formatge. Ja ha quedat com a tradició a casa. Aquest dissabte en vaig fer (sense raclette) per a uns amics que feia molt de temps que no havien vingut a casa. Va ser un dia molt maco. Gràcies a tots!!!!
***
Carne con vinagre.

Ingredientes:
carne de ternera cortada finita, como para rebozar, aceite, vinagre, ajo y perejil picados y sal.
Preparación: salar la carne, freír cada trozo ligeramente e irla colocando en una cazuela de barro. Una vez hecha toda la carne, freír en ese mismo aceite un buen puñado de ajo y perejil picados, remover un poco y antes de que coja color, echar ½ litro de vinagre o la cantidad necesaria para cubrir la carne. Cuando empiece a hervir echarlos sobre la carne y poner la cazuela de barro al fuego hasta que vuelva a coger el hervor. Apagar el fuego y ya está.
Está más rico si se prepara el día antes.

Este plato lo preparaba siempre que hacía raclette, como alternativa para los que no les gusta el queso. Ya ha quedado como una tradición en casa. Este sábado volví a hacerlo (sin raclette) para unos amigos que hacía mucho que no habían venido a casa. Fue un día muy feliz. Gracias a todos!!!

1 comentari: