dimecres, 26 de gener del 2011

Sabonejant.

Dissabte vaig tornar a fer sabó. Aquest cop amb una mica d'argila verda. Quan el vaig deesmmotllar (tetrabrik un altre cop) estava molt tovet encara. Ara s'està assecant. A veure com queda al final.
Per fer sabó de Castella (se'n diu així) només cal: oli, aigua i sosa càustica (1 kg oli oliva usat, 375g d'aigua i 145g de sosa). Es tira la sosa a l'aigua (mai a l'inrevés) tot remenant i protegint-se molt bé, el lleixiu que es fa puja molt de temperatura i poc fer mal als ulls o a la pell. Quan és fred es tira a l'oli i es comença a remenar (amb la batedora elèctrica és molt ràpid) fins que queda espès. S'emmotlla i es deixa un parell de dies abans de tallar-lo. Després cal deixar-lo reposar 1 mes abans de fer-lo servir.

I amb l'Íria vam fer aquests sabonets de glicerina. Macos, oi? Ella està molt contenta.

***
Jaboneando.
El sábado volví a hacer jabón. Esta vez con un poco de arcilla verde que es muy buena para la piel. Cuando lo desenmoldé (tetrabrik otra vez) estaba aún muy blandito, y ahora lo tengo secándose. A ver cómo queda al final.
Para hacer jabón de Castilla sólo hace falta aceite de oliva, agua i sosa cáustica (1kg de aceite usado, 375g de agua y 145g de sosa). Se echa la sosa en el agua (nunca al revés) revolviendo y con mucho cuidado. Hay que protegerse las manos y los ojos. Cuando esta lejía está fría se echa en el aceite y se va revolviendo (con la batidora eléctrica es más rápido) hasta que espesa. Se pone en un molde y se deja un par de días antes de cortarlo. Luego tiene que dejarse reposar 1 mes antes de poder usarlo.
Y con Íria hicimos unos jabones de glicerina. Preciosos, verdad? Ella está contentísima.

6 comentaris:

  1. que macus que han quedat aquest de l'iria. com els fas aquets ???
    roser

    ResponElimina
  2. Són de glicerina. Només cal fondre-la al microones, posar-hi colorant i fragància, remenar-ho bé, emmotllar-los i esperar que es torni a endurir. Així de fàcil!
    ;)

    ResponElimina
  3. oooh, com m'agraden els sabonets que has fet amb l'iria! els trobo genials... en prenc nota!

    petons

    ResponElimina
  4. on es compra aquesta glicerina ? y el colorant ?

    ResponElimina
  5. Teníem un joc de la Marta per fer-ne, però n'he comprat més a una botiga de BCN. També hi ha botigues on-line.
    Et passo les adreces per mail.
    Petonets,

    ResponElimina
  6. gràcies, wapi
    no sé si ho provaré, perque no m'acabo de refiar dels meus ajudants, però per tenir-ho en compte per més endavant

    petons

    ResponElimina